FC Twente maakt weer indruk in Europa met gelijkspel tegen Fenerbahçe

FC Twente maakt weer indruk in Europa met gelijkspel tegen Mourinho en Tadic

3 oktober om 22:52

FC Twente heeft in de Europa League opnieuw een aansprekend resultaat neergezet. Een week na het gelijkspel tegen Manchester United hielden de Enschedeërs met dezelfde cijfers stand tegen Fenerbahçe: 1-1.

De Turken, met José Mourinho op de bank, traden aan met een aantal grote namen, waarvan twee met een Twente-verleden: Dusan Tadic en Jayden Oosterwolde. Laatstgenoemde kreeg in de beginfase een goede kans, maar hij raakte de lat uit een lastige hoek. Even daarvoor hield Lars Unnerstall de recordaankoop Youssef En-Nesyri van scoren af met een fantastische reflex.

En toen kwam Twente in de 29ste minuut op voorsprong. Doelpuntenmaker was Michel Vlap, die na uitstekend voorbereidend werk van Sem Steijn en Youri Regeer de 1-0 binnenkopte. De Grolsch Veste ontplofte.

Fenerbahçe probeerde grip op de wedstrijd te krijgen, maar Twente was de bovenliggende partij. Ook crisisoverleg aan de zijlijn, onder leiding van Mourinho, sorteerde geen effect. De Turken hadden het meer dan moeilijk met de ploeg van trainer Joseph Oosting.

De gelijkmaker in de 71ste minuut viel dan ook uit het niets. Nordin Amrabat bereikte Tadic met een briljante pass vanaf het middenveld en de ex-aanvaller van onder meer Twente en Ajax liet Unnerstall kansloos: 1-1. Daarna werd er niet meer gescoord. Twente staat nu op twee punten uit twee Europa League-wedstrijden.