Van den Boomen over kansen voor Ajax en flankspelers

Van den Boomen doet onthulling: 'Als ik speel, dan ben ik wel de nummer één ja'

3 oktober om 22:05

Branco van den Boomen is tevreden met het punt dat Ajax heeft gepakt in de wedstrijd tegen Slavia Praag. De middenvelder doet een onthulling over zijn eerste treffer van de avond en schrijft de tegentreffer van Slavia op zijn conto.

Van den Boomen vond vooral dat Ajax met een grotere voorsprong de rust in had moeten gaan. "Je doet jezelf wel te kort in de eerste helft. Als zij een kans krijgen en jij vier of vijf, dan moet je die wedstrijd eigenlijk wel beslissen. Zeker moet je wel met 2-0 de kleedkamer in, want dan wordt het echt een andere wedstrijd."

Ook vertelt Van den Boomen dat hij de vaste penaltynemer is als hij speelt. "Als ik speel ben ik wel de nummer één voor de penalty's." De middenvelder scoorde de 1-0 vanaf de stip, maar verloor wel een kopduel bij de gelijkmaker. "Ik sta daar met een reus en ik probeer nog mee te springen, maar hij heeft mijn schouder al vast. Ik denk wel op mijn conto, maar ik denk dat ik tegen hem weinig kon doen. Alleen hopen dat hij overkopt."

Van den Boomen zag ook dat het aan het eind van de wedstrijd nog lastig was om de buitenspelers weg te sturen. De middenvelder miste verse krachten op de flanken. "Door de problemen aan de buitenkant hadden we ook niet echt spelers die we daar nog konden inbrengen die het verschil kunnen maken. Het is wel belangrijk dat je hier een punt pakt."