Farioli zegt sorry tegen Hlynsson

Farioli richt zich tot Ajax-speler tijdens Ziggo-interview: 'Zeg sorry tegen hem'

Vandaag om 18:32

Francesco Farioli heeft voor het Europa League-duel met Slavia Praag zijn excuses aangeboden aan Kristian Hlynsson. De Italiaanse trainer spreekt zijn vertrouwen uit in de twintigjarige middenvelder en de andere nieuwkomers in de basis.

"De spelers zijn er klaar voor. We weten dat in het voetbal uiteindelijk voor iedereen kansen komen", begint Farioli bij Ziggo Sport. "Ik geef je een voorbeeld: in de laatste wedstrijd tegen RKC Waalwijk bereidde ik de invalbeurt van Kristian Hlynsson voor, maar toen maakten we de 0-1 en besloot ik Jordan Henderson te brengen. Daarom zeg ik sorry tegen hem", doelt hij op de IJslander.

Door de vele blessures staat Hlynsson donderdag wel aan de aftrap tegen Slavia Praag. "Dit is zijn moment, het is een kans voor hem vanaf het begin. We hebben vertrouwen in de spelers, ze verdienen deze kans", aldus de Italiaan, die in zijn defensie een stuk minder zorgen heeft. Devyne Rensch, Josip Sutalo, Youri Baas en Jorrel Hato staan wederom in de basis. "Dat heeft verschillende redenen. Ten eerste hebben de aanvallers de grootste fysieke belasting. Voor hun zijn de eisen wat hoger, met veel sprintmeters en hoge druk voorin. We hebben frisse aanvallers nodig, daarom vinden daar meer rotaties plaats."

Farioli verwacht een heel andere wedstrijd voor Ajax dan tegen RKC. "We treffen nu een team dat man op man verdedigt over het hele veld, dus veel duels. Daar moeten we klaar voor zijn en ze één seconde voor zijn."