Tsjechische media niet te spreken over Ajax en arbitrage

Tsjechische media niet te spreken over Ajax en arbitrage: 'Waarom zo bang?'

Vandaag om 21:20

Ajax heeft donderdagavond tegen Slavia Praag (1-1) niet bepaald een onuitwisbare indruk achtergelaten op de media in Tsjechië. De Amsterdammers pakten een zwaarbevochten punt in de tweede speelronde van de Europa League. Onterecht, klinkt het.

Ajax schoot in de Eden Arena uit de startblokken en kwam op voorsprong via Branco van den Boomen, die een penalty benutte. Daarna kreeg Slavia Praag de overhand. In de slotfase, toen de Amsterdammers waren gereduceerd tot tien man, viel de winnende treffer evenwel niet meer.

'Ajax was te verslaan'
'Het is de grote vraag waar Slavia Praag in de beginfase zo bang voor was. Ajax is niet meer de onoverwinnelijke reus van weleer', schrijft iDNES. 'Het was alsof Slavia en Ajax twee wedstrijden in één speelden. Voor rust was Ajax sterker, na rust domineerde Slavia.'

Slavia Praag liet de belangrijkste spelers op de bank beginnen, omdat aanstaande zondag de derby tegen Sparta Praag op het programma staat. 'Daarom, en alleen daarom, kwam de ploeg van trainer Jindrich Trpisovsky niet verder dan een gelijkspel, ook al was de tegenstander uit Nederland te verslaan', klinkt het.

'Wedstrijd in stukken gehakt door arbitrage'
In Tsjechië is men niet onder de indruk van het optreden van de Letse scheidsrechter Andris Treimanis, die alle zeilen moest bijzetten om de spelers in het gareel te houden. 'Hij hakte de wedstrijd in stukken met zijn gefluit. Bij Slavia hebben ze het recht om zich benadeeld te voelen.'

Het lokale Sport wijst op het feit dat ook Ajax niet met de sterkste basiself aantrad. 'De twee grootste sterren ontbraken: Jordan Henderson en Wout Weghorst. Dat was aanvankelijk niet terug te zien, want Ajax kreeg grote kansen. Met name Brian Brobbey. Maar hij faalde jammerlijk.'

'In de laatste twintig minuten had Slavia Praag desondanks de wedstrijd moeten winnen. Na grote commotie rond Youri Baas, die rood kreeg, kon de thuisploeg de minutenlange powerplay hoe dan ook niet omzetten in de 2-1, die verdiend zou zijn geweest.'