Slot en Gravenberch genomineerd voor prestigieuze Premier League-prijzen

Slot en Gravenberch genomineerd voor prestigieuze Premier League-prijzen

Vandaag om 16:32

Arne Slot en Ryan Gravenberch vallen mogelijk in de prijzen in de Premier League. Slot is genomineerd om Manager van de Maand te worden, terwijl Gravenberch kans maakt op de titel van Speler van de Maand.

Slot werd in augustus ook al genomineerd voor de prijs, maar moest toezien hoe Brighton-trainer Fabian Hürzeler met de titel aan de haal ging. Ook in september maakte de voormalig trainer van AZ en Feyenoord indruk met Liverpool, met drie zeges en één nederlaag. Er werd overtuigend gewonnen op Old Trafford, met 0-3. Bournemouth werd in eigen huis met dezelfde cijfers verslagen en ook van Wolverhampton Wanderers werd gewonnen. Het enige smetje was de verrassende thuisnederlaag tegen Nottingham Forest. Naast Slot zijn ook Mikel Arteta, Unai Emery, Enzo Maresca en Marco Silva genomineerd.

Voor Gravenberch lonkt de titel van Speler van de Maand. De middenvelder maakt dit seizoen indruk bij Liverpool, sinds Slot hem steevast als verdedigende middenvelder opstelt. Er is echter forse concurrentie voor de prijs. Zo is ook Cole Palmer genomineerd, die onlangs vier keer scoorde tegen Brighton in een tijdsbestek van twintig minuten. Ook Luis Díaz, Ollie Watkins, Dwight McNeil, Raúl Jiménez, Gabriel en Harvey Barnes maken kans.