Liverpool ziet Salah-opvolger in Bundesliga

'Liverpool ziet Salah-opvolger in Bundesliga: Slot wil Dortmund-uitblinker kopen'

Vandaag om 12:50

Liverpool is enorm gecharmeerd van Karim Adeyemi en zou in hem de opvolger van Mohamed Salah zien. Dat nieuws brengt het Duitse BILD woensdag. Volgens de krant zou Liverpool Adeyemi al een aantal keer bekeken hebben.

Adeyemi was de absolute uitblinker in het Champions League-duel tussen Borussia Dortmund en Celtic (7-1). De razendsnelle Duitser scoorde drie doelpunten en kreeg van BILD het hoogst mogelijke cijfer. Meerdere Europese topclubs zouden Adeyemi op de radar hebben, maar het Liverpool van Arne Slot zou concreet zijn. De Premier League-grootmacht zou zelfs bereid zijn om vijftig miljoen euro te betalen voor Adeyemi.

Scouts van Liverpool hebben de vleugelspeler meerdere keren geobserveerd en zien in hem de perfecte opvolger van superster Salah. De Egyptenaar loopt komende zomer uit zijn contract en naar verluidt zal hij niet bijtekenen bij The Reds.

Adeyemi heeft nog een contract tot medio 2027 in Dortmund en denkt naar eigen zeggen voorlopig niet aan een transfer. "Ik voel me geweldig hier in Dortmund. Als kleine jongen was ik al een grote fan", zei hij na afloop van de wedstrijd tegen Celtic.