Advocaten Promes krijgen hun zin: vier andere verdachten verhoord

Advocaten Promes krijgen hun zin: vier andere verdachten verhoord

Vandaag om 15:19

Vier Belgische verdachten mogen ondervraagd worden door de advocaten van Quincy Promes, in verband met een door de douane onderschept drugstransport in Antwerpen. Dat meldt De Telegraaf.

In februari werd Promes door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot zes jaar celstraf, wegens betrokkenheid bij het smokkelen van respectievelijk 712 kilo en 650 kilo cocaïne. Promes tekende beroep aan tegen de beslissing. De vier Belgische verdachten zijn opgepakt voor hetzelfde transport. Volgens het medium gaat het om iemand die de container zou hebben opgehaald, een havenmedewerker, iemand die de container terugbracht en een opdrachtgever. Volgens justitie was het Promes die in het cocaïnetransport zou hebben geïnvesteerd. Nu mogen de advocaten van Promes de vier opgepakte personen echter ondervragen.

Tevens gaat het hoger beroep van Promes nog over de steekpartij waar hij van beschuldigd is. In 2020 zou hij een neef in de knie hebben gestoken op ee familiefeest, waarvoor hij achttien maanden celstraf heeft gekregen. Ook hier is een verzoek om extra getuigenverhoren neergelegd, namelijk van de zus van het slachtoffer en nog een ooggetuige. Dit verzoek is echter afgewezen. De zaken zullen door het hof tegelijk behandeld worden, maar wanneer is nog niet bekend.

De 32-jarige aanvaller, die momenteel onder contract staat bij United FC Dubai, belandt door het bevel gevangenneming in de cel zodra hij Dubai verlaat. Zijn advocaat spreekt van een dilemma; Promes wil zijn topsportcarrière voortzetten 'en dat verenigt zich niet met een lange periode van detentie'.