Fitz-Jim voorlopig uit de roulatie bij Ajax

'Slecht nieuws voor Farioli en Ajax: uitblinker voorlopig uit de roulatie'

Vandaag om 12:18

Ajax moet het aankomende zondag tegen FC Groningen stellen zonder de geblesseerde Kian Fitz-Jim, zo meldt Voetbal International. De middenvelder, die zijn kans heeft gepakt bij de Amsterdammers, heeft een spierblessure opgelopen op de training.

'Hoe lang Fitz-Jim precies is uitgeschakeld valt niet te zeggen; daarvoor moeten er tests worden afgelegd', zo valt er te lezen. Het duel met FC Groningen komt sowieso te vroeg en waarschijnlijk moet hij ook de interlands met Jong Oranje aan zich voorbij laten gaan. De verwachting is dat Fitz-Jim na de interlandperiode weer fit is.

Dit is opnieuw een streep door de rekening van Ajax-trainer Francesco Farioli. Fitz-Jim speelde al tien duels: vier in de Eredivisie en zes in de Europa League en had het vertrouwen gewonnen van de Italiaanse oefenmeester.

Fitz-Jim is niet de enige geblesseerde speler bij Ajax momenteel. Farioli moet het donderdagavond tegen Slavia Praag ook al stellen zonder Jordan Henderson, Wout Weghorst en Bertrand Traoré, die allen niet zijn meegereisd met de selectie van de Amsterdammers. De aftrap is om 18.45 uur in Praag.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente en meer! (ft. Rens van Eijden)