Erik ten Hag bijt van zich af na toenemende kritiek

Ten Hag bijt van zich af na toenemende kritiek: 'Frustratie omzetten in motivatie'

Vandaag om 11:53
Laatste update: om 11:59

Erik ten Hag bijt van zich af na de kritiek die Manchester United te verduren kreeg na het verlies op Tottenham Hotspur (0-3). De manager benadrukt dat zijn spelers bij elkaar moeten blijven en dat hij nog altijd kan rekenen op de steun van het bestuur.

Na het pijnlijke verlies tegen Spurs is de druk op Ten Hag wederom toegenomen. Donderdagavond krijgt Manchester United de kans om zich te herpakken in de Europa League. "Zoals altijd, als we niet winnen, zijn we erg teleurgesteld", begint Ten Hag op de persconferentie in aanloop naar het treffen met FC Porto. "Natuurlijk zijn we boos op onszelf."

"We zijn nog steeds boos, maar nu moeten we de frustratie omzetten in motivatie in aanloop naar de volgende wedstrijd", gaat de Tukker verder. "Iedereen moet verantwoordelijkheid nemen. Het begint met mij als manager, maar ook op het veld moeten spelers opstaan. Elke wedstrijd is belangrijk voor ons. We moeten als team en individuen klaar zijn om samen te vechten."

Met alle kritiek die Ten Hag al geruime tijd te verduren krijgt, heeft hij niks te maken, stelt hij. "Wat extern is, is niet belangrijk. We hebben aan het begin van het seizoen besloten echt te handelen voor de toekomst. Deze club wil weer naar de top. Als project, als langetermijnproject, hebben we het doel gesteld om over meerdere jaren terug te zijn. Om kampioen te worden en in de Champions League te spelen", verklapt de oefenmeester.

Van een goede samenwerking met de clubleiding is dan ook nog altijd sprake, verzekert Ten Hag. "We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. We moesten in de zomer op dezelfde pagina zitten. We gaan door in het proces. We praten elke dag. Elke dag evalueren en beoordelen we het proces en waar nodig nemen we onze beslissingen."