Johan Derksen keihard over Donny van de Beek

Derksen snoeihard: ‘Hij is geen schim meer van de jongen van Ajax’

Vandaag om 11:33

Johan Derksen is niet onder de indruk van Donny van de Beek. De Nederlander blaast zijn carrière bij Girona nieuw leven in en maakte tegen Feyenoord zijn eerste treffer in tweeënhalf jaar. Toch blijft Derksen bij Vandaag Inside kritisch op de middenvelder.

"Ik vond het niet zo'n geweldig elftal, dat Girona", begint Derksen zijn verhaal kritisch. "Van de Beek is ook geen schim meer van de jongen van Ajax. Ik gun het hem van harte, een jongetje uit Nijkerkerveen."

Van der Gijp vult zijn tafelgenoot aan. "Als je niet van Sparta en NEC kan winnen, dan kun je Girona niet met de rug tegen de muur zetten, dat gaat niet werken. Toch vond ik Girona heel slecht, maar dat komt omdat Manchester City zijn handen er vanaf heeft getrokken", doelt hij op de City Football Group waarvan zowel Girona als City onderdeel uitmaakte. "Dat mag niet meer, anders hadden ze twee ploegen in de Champions League."

Feyenoord had het woensdagavond lastig in Catalonië, maar wist uiteindelijk toch beslag te leggen op zijn eerste drie punten in het Champions League-seizoen. Op 23 oktober is SL Benfica de volgende tegenstander.