Francesco Farioli ontleedt Slavia-speelstijl

'Voetbaldier' Farioli gaat ver in Slavia-analyse: 'Zag een wedstrijd uit 2019'

2 oktober om 23:11
Laatste update: 2 oktober om 23:14

Francesco Farioli verwacht dat Ajax een zware kluif gaat hebben aan Slavia Praag. De oefenmeester heeft de tactiek van de komende Europa League-tegenstander tot aan het bod toe ontleed en ging in zijn analyses zelfs terug tot 2019.

In aanloop naar de Europa League-clash ontleedt Farioli alvast de speelstijl van de komende tegenstander van Ajax. "Slavia is heel direct in de manier van spelen. Ook gebruiken ze veel fysieke kracht. Ze willen duels spelen en man-tegen-man-situaties creëren."

De trainer van de Tsjechen, Jindrich Trpisovsky, noemde het duel eerder al een 'clash of styles': woorden waarin Farioli zich wel kan vinden. "Die analyse klopt. De trainer zit er al jaren en ik zie ook overeenkomsten in de wedstrijden die ik gezien heb. Mijn eerste herinnering was een wedstrijd tegen FC Barcelona. Dat was heel interessant om te zien", doelt Farioli op een duel van Slavia Praag, waarin het in 2019 met 0-0 gelijkspeelde in Camp Nou.

"Slavia speelt in een duidelijke stijl, vol innovatieve ideeën", vervolgt de oefenmeester. "Het zal een zware opgave worden. Vorig seizoen waren ze in Europa ook fantastisch en werden ze uiteindelijk uitgeschakeld door AC Milan. In Europa moet je met Slavia rekening houden."

Farioli verklaart aanwezigheid Klaassen
Klaassen staat niet ingeschreven voor Europese wedstrijden, omdat Ajax hem pas na het verstrijken van de transferdeadline contracteerde. Toch besloot Farioli hem af te laten reizen naar Tsjechië. "Davy is mee, omdat hij belangrijk is voor het teamproces. Hij helpt de groep. Daarnaast had hij anders maar één training met het team in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen FC Groningen. Daarom is het ook van belang dat hij erbij is", verklaart de Italiaan.