Van Basten en Van der Vaart over Zerrouki bij Feyenoord

Van Basten cynisch over 'houten klaas' Feyenoord: 'Zeer tevreden'

2 oktober om 22:18

Rafael van der Vaart en Marco van Basten kraken de invalbeurt van Ramiz Zerrouki tegen Girona FC (2-3). De middenvelder kwam na ruim een uur in het veld, maar kon niet imponeren.

Feyenoord boekte woensdagavond een belangrijke overwinning op Girona. "Fijn om te zien hoe ze weer echt knokten", zegt Van der Vaart in de nabeschouwing op Ziggo Sport. "Die regen hoorde er ook een beetje bij. Je zag echt iedereen de beuk erin gooien. Timber had nog een hele belangrijke onderschepping op het eind, Hancko die zich ervoor gooit... En Beelen heeft zich goed hersteld met echt een hele goede tweede helft."

"En we waren ook zeer tevreden over Zerrouki", vult Van Basten cynisch aan. "Oh, oh, Zerrouki...", haakt Van der Vaart in. "Bij FC Twente was hij toch best wel een middenvelder die er goed uit zag. Hij lijkt nu wel een houten klaas."

Door een late eigen goal van Girona trok Feyenoord aan het langste eind in Catalonië. Daarmee hebben de Rotterdammers na de forse nederlaag tegen Bayer Leverkusen (0-4) de eerste drie punten van het Champions League-seizoen binnen.