Milambo over zege Feyenoord en druk op de ploeg

Milambo maakt verwijt aan media over druk op Feyenoord: 'Maken jullie ervan'

2 oktober om 21:55

De negentienjarige Antoni Milambo maakte woensdagavond zijn eerste goal in de Champions League en daar is de aanvaller maar wat blij mee. Hij droeg mee aan een zege die Feyenoord goed kon gebruiken, maar van enorme druk is volgens hem zeker geen sprake.

"Ik sta hier vol met blijdschap. Dit hadden we hard nodig. Het is ons gelukt", waren de eerste woorden van Milambo na zijn heldenrol tegen Girona. "Met het team waren we goed bezig en we voerden onze taken goed uit vandaag. Natuurlijk is het moeilijk met de fans die je uitfluiten en dingen doen. Ik denk dat het ons wel gelukt is om toch goed te spelen." Feyenoord won na een knotsgekke wedstrijd met 2-3. 

Milambo vertelt ook nog hoe hij op het laatste moment nog veranderde van keuze bij zijn goal. "Ik keek naar de keeper en zag al een beetje aan zijn lichaamshouding dat hij naar de verre hoek ging. Daarom ging hij in de korte hoek."

Feyenoord presteert de afgelopen weken wat minder en daarom leek het alsof de druk vandaag hoog was tegen Girona. Milambo vertelt dat dit juist iets is wat door de media wordt overdreven. "Natuurlijk hadden we dit extra nodig, maar ik denk niet dat we zo veel druk hebben. Dat maken jullie ervan. Wij proberen elke dag hard te werken."