Van de Beek reageert na eerste goal bij Girona

Van de Beek komt met complimenten voor Feyenoord: 'Deden zij heel goed vond ik'

Vandaag om 21:32

Donny van de Beek merkt dat hij steeds fitter wordt bij Girona. De aanvallende middenvelder maakte in het Champions League-duel met Feyenoord zijn eerste goal in 2,5 jaar en daar was hij erg blij mee. Na het duel had hij mooie woorden over voor de Rotterdammers.

"Op basis van de tweede helft moet je vandaag gewoon winnen", baalt Van de Beek tegenover Ziggo Sport. "We hebben kansen gehad en drukten ze goed naar hun doel toe, maar dan krijg je toch zo’n lullige goal tegen. Dat is gewoon zuur." De Nederlander vond Girona in het tweede bedrijf beter, maar zag de opponent de eerste helft uitblinken. "Feyenoord speelde best een paar keer goed onder onze druk uit en dat was best lastig. Dat deden zij goed vond ik."

Van de Beek maakte zelf de 2-2 in de met 2-3 verloren wedstrijd en die goal gaf de Nederlander vertrouwen. "Persoonlijk is het natuurlijk fijn dat je scoort. Dat is goed voor het vertrouwen en ik voel ook dat ik wat fitter aan het worden ben. Het kan altijd beter en ik kom natuurlijk van heel ver, maar ik ben vol gas aan het geven en alles stap voor stap. Ik voel me op mijn plek hier, dus ik zit lekker in mijn vel. We maken dan via mij de 2-2, dus ik dacht we gaan hem nog doortrekken ook. Die 3-2 zag niemand eigenlijk aankomen, die kwam uit het niets."