Van der Vaart geniet van 'geweldige' Timber

Van der Vaart geniet van Feyenoord-uitblinker: 'Het is geweldig om te zien'

Vandaag om 19:47

Rafael van der Vaart vindt dat een andere Feyenoorder op had moeten staan om de penalty te nemen in plaats van Ayase Ueda. De analist vindt de Rotterdammers wel fris spelen en hij is ook bijzonder te spreken over Quinten Timber en diens vooruitziende blik.

"Dat is niet zo best ingeschoten. Perfecte hoogte voor de keeper", analyseert Van der Vaart over de strafschop die Ueda nam in de slotfase van de eerste helft. Volgens de analist van Ziggo Sport was de Japanner ook niet de juiste man om die strafschop te nemen. "Dit is een spits die wil via een penalty geforceerd een goal maken. Ik denk dat anderen hem beter kunnen nemen."

Marco van Basten snapt dat je een penalty een keer kan missen, maar vindt het ook zeker geen goed moment. "Dit zit er altijd in, het hoort erbij. Het is wel jammer, want het had Feyenoord wel de lucht kunnen geven die ze nodig hebben. 1-3 in een wedstrijd waarin Girona en Feyenoord allebei niet goed spelen. Zij maken hun kansen ook af en het is juist zo lekker om in deze opzet die uitwedstrijd te winnen, zodat je nog wel door kan gaan in de Champions League."

Van der Vaart is een stuk positiever over het spel van de Rotterdammers en dan specifiek over één man. "Feyenoord begon best goed aan de wedstrijd. Zeker het middenveld staat ook goed. Girona wil altijd voetballen en Feyenoord zit daar elke keer goed tussen. Dat is echt geweldig om te zien. Timber is daar echt een aanvoerder in. Hij heeft zo veel geweldige momenten, want je ziet dat hij loert op momenten dat tegenstanders fouten kunnen maken."