Farioli gaat in op blessuregevallen bij Ajax

Farioli gaat in op blessuregevallen bij Ajax: 'Onze plannen veranderen'

Vandaag om 18:48
Laatste update: om 18:53

Francesco Farioli heeft toegelicht waarom Bertrand Traoré en Kian Fitz-Jim donderdag ontbreken bij Ajax in het Europa League-duel met Slavia Praag. In navolging van Jordan Henderson en Wout Weghorst raakten de rechtsbuiten en middenvelder geblesseerd.

Voor Farioli zijn de blessures een forse tegenvaller. "We hebben wat veranderingen ten opzichte van het plan van vanochtend", erkent de Italiaan op de persconferentie. "We zijn tijdens het laatste deel van de training Traoré en Fitz-Jim kwijtgeraakt. Traoré had een contactmoment op zijn knie. Dat moeten we onderzoeken. Fitz-Jim lijkt een spierprobleem te zijn. Dat gaan we morgen (donderdag, red.) bekijken en dan weten we iets meer."

"Verder zal Jordan Henderson geen deel uitmaken van de wedstrijdselectie, naast de spelers die al uitgeschakeld waren. Ook hij heeft een spierblessure, maar dat lijkt niet al te ernstig", vervolgt Farioli, die het een breder probleem vindt in het voetbal. "Het is de realiteit. Je zag het afgelopen weekend in het internationale voetbal met Rodri en Ter Stegen. Met dit aantal wedstrijden is het logisch dat dit gebeurt. Als trainers hebben wij de verantwoordelijkheid om de gezondheid van onze spelers zo goed mogelijk beschermen."

Farioli legt ook uit waarom hij de niet speelgerechtigde Davy Klaassen heeft meegenomen naar Tsjechië. "Omdat hij een belangrijke speler is voor de groep. We hebben hier ook nog een trainingssessie op vrijdag, dus het is belangrijk dat hij deel is van het team en dat we ons alweer voorbereiden op de volgende wedstrijd."