Priske mist individuele kwaliteit bij Feyenoord

Priske opvallend eerlijk: 'Feyenoord mist momenteel individuele kwaliteit'

Vandaag om 18:17

Brian Priske legt de vinger op de zere plek bij Feyenoord in aanloop naar de Champions League-clash met Girona. De Deense coach legt uit waar het momenteel aan schort bij de Rotterdammers.

Na de nederlaag tegen Bayer Leverkusen suggereerde Rafael van der Vaart dat dit nu al de laatste kans is voor Feyenoord, maar daar is Priske het niet mee eens. "Ha, nee dat denk ik niet. We spelen acht wedstrijden en dit is de tweede. Het is wel belangrijk voor ons om een goed resultaat te halen. Dit is zeker wel één van de wedstrijden, waar we een met een goede uitslag willen vertrekken. We hebben goede spelers en een sterke basis, die alles zullen geven. We treffen ook een team, dat zijn eigen worstelingen kent in La Liga", klinkt de oefenmeester hoopvol bij Ziggo Sport.

Priske gaat vervolgens in op zijn keuzes. Zo vervangt Hugo Bueno op linksback Gijs Smal. "Hugo brengt snelheid, goede voorzetten, een goede linkervoet en heel dynamisch in zijn spel", stelt de Deen, die centraal achterin weer de voorkeur geeft aan Thomas Beelen boven Gernot Trauner. "Beelen heeft snelheid, samen met Hancko. Zij hebben normaal gesproken een goede wisselwerking. Ik vertrouw op die twee, maar ook op Gernot. Het is niet altijd makkelijk om de keuzes te maken, maar alleen omdat Beelen een kleine fout maakt betekent dat niet dat alles slecht is. Hij heeft goede wedstrijden gespeeld en ik geloof in hem voor de toekomst."

Priske: 'We missen individuele kwaliteit'
Priske ziet dat de resultaten nog wat tegenvallen bij Feyenoord, maar is vooral over één aspect wel tevreden. "Ik denk tussen de twee strafschopgebieden. We hebben goed voetbal gespeeld, maar zijn niet klinisch geweest in ons eigen strafschopgebied. We kregen wat slordige en makkelijke goals tegen. Tegelijk weten we in sommige wedstrijden geen grote kansen te creëren. Dat is zeker één van de uitdagingen. De individuele kwaliteit moet beter, de individuele beslissingen. Maar als ik kijk naar onze wedstrijden en de data, dan ziet het er tussen de strafschopgebieden heel goed uit."

Waarom Feyenoord zo moeilijk tot kansen komt, weet Priske wel. "Dat is individuele kwaliteit en de afstemming tussen spelers. Het is belangrijk dat je elkaar begrijpt, dat je weet waar de ander loopt en passt. Die kwaliteit en laatste pass missen we op dit moment."