Ondrej Lingr over Slavia Praag tegen Ajax

Lingr waarschuwt Slavia voor Ajacied: 'Een van de beste spitsen in de Eredivisie'

Vandaag om 17:28

Ondrej Lingr denkt donderdag met Slavia Praag een zware kluif te hebben aan Ajax. De voormalig Feyenoorder kent de komende Europa League-tegenstander van de Tsjechen goed en denkt vooral met één Ajacied rekening te moeten houden.

Lingr bivakkeerde afgelopen jaar onder contract bij Feyenoord en stond met de Rotterdammers tweemaal tegenover aartsrivaal Ajax. Beide confrontaties werden overtuigend gewonnen. "Ik kan me beide wedstrijden nog goed herinneren", denkt Lingr op het persmoment terug. "Ik was erbij tijdens de recordoverwinning van Feyenoord op Ajax."

De Tsjech ziet echter dat het tij inmiddels gekeerd is in Amsterdam. "Toen had Ajax nog problemen, die zijn inmiddels voorbij. Er is een nieuwe trainer en ze zitten weer in een flow. Donderdag wacht ons een andere wedstrijd, we moeten ons optimaal voorbereiden."

Lingr waarschuwt zijn teamgenoten bij Slavia Praag met name voor één Ajacied in het bijzonder. "Brian Brobbey valt me het meest op bij Ajax. Hij is een van de beste spitsen van de Eredivisie. Ontzettend sterk, snel en lastig te bespelen in het strafschopgebied. We zullen hem extra goed in de gaten moeten houden."

Slavia Praag en Ajax staan donderdagavond om 18.45 uur tegenover elkaar in de Tsjechische hoofdstad. Slavia-trainer Jindrich Trpisovsky onthult op de persconferentie alvast dat Lingr een nieuwe confrontatie met de Amsterdammers achter zijn naam mag gaan zetten. "Als ik trouw moet blijven aan onze traditie en een naam moet onthullen van de basiself, dan is dat Ondrej. Zeker gezien zijn geweldige statistieken tegen Ajax."