FC Skillz wil verder met Elia

FC Skillz wil verder met Elia: 'Voor mij niet meer de Elia van de WK-finale'

Vandaag om 13:14

De Haagse voetbalclub FC Skillz was plotseling landelijk nieuws toen oud-prof Eljero Elia na zijn wissel boos van het terrein wegliep. De amateurclub wil graag door met Elia, wordt verteld aan De Gelderlander.

"Dit is onze eerste kennismaking met wat zo’n nationale ster allemaal teweeg kan brengen. Uiteindelijk is Eljero gewoon een voetballer die boos wegloopt, bij geen enkele andere speler in het amateurvoetbal was dit nieuws geweest", begint voorzitter Terry Konings. Elia werd afgelopen zaterdag in de rust gewisseld en verliet woedend het sportpark.

"Hij heeft een groot CV en een enorme staat van dienst. Hij is daaronder ook altijd heel normaal en nuchter gebleven, daarom was deze reactie wel jammer." Hoofdtrainer Oussama Bekkaoui zou dinsdag met Elia om de tafel gaan, maar de vedette ontbrak op de training. "We hebben bij FC Skillz geen afspraken over welke sancties we toepassen als een speler tijdens een wedstrijd wegloopt", zegt Bekkaoui.

Bekkaoui schrok zelf ook van de reactie van Elia. "Ik heb Eljero eruit gehaald, zoals dat nu eenmaal gaat in de voetballerij. Hij is voor mij niet meer de Elia van de WK-finale, maar gewoon een van de jongens. Zijn reactie had ik uiteraard niet verwacht."

Volgens Konings heeft Elia nog steeds een toekomst bij FC Skillz, al weet hij niet precies hoe het eruit zal gaan zien. "Daarvoor zullen we echt dat gesprek moeten afwachten. Het boek Elia is voor ons zeker nog niet gesloten."