Lijnders is het 'zat': 'Het is geen excuus, we hebben genoeg kwaliteit'

Lijnders zoekt geen excuses na afstraffing: 'Ik ben het zat'

Vandaag om 12:22

Pepijn Lijnders is klaar met het excuus dat zijn elftal te jong is. Dat stelt de trainer van Red Bull Salzburg in de persconferentie na afloop van het duel tussen de Oostenrijkers en Stade Brest, dat met ruime cijfers werd verloren. Lijnders hoopt dat zijn elftal zich snel weer op kan richten.

"Ik ben het zat dat mensen ons jong noemen, dat is geen excuus", stelt Lijnders na de 0-4 nederlaag tegen Stade Brest. "We hebben genoeg kwaliteit om wedstrijden in de Champions League te winnen. Ik ben heel blij met de groep die ik hier heb, we zullen geen excuses zoeken", benadrukt de oefenmeester, die aangeeft dat zijn ploeg simpelweg snel lering moet trekken uit de nederlaag. "Zo is voetbal, het kan snel gaan. Dat moet je leren."

Ondertussen neemt de onvrede bij de fans van Salzburg toe, en Lijnders hoopt dat men achter het team blijft staan. "Allereerst heb ik te maken met de verhoudingen in het team. In het voetbal is het altijd zo: als het bestuur, de directie, het team en de fans op dezelfde manier denken en hetzelfde willen, dan kunnen er goede dingen gebeuren. Voor mij is het belangrijkste dat we samen winnen en samen verliezen", aldus de oefenmeester.