Salzburg verliest in eigen huis met 0-4 van Stade Brest

Rampzalige start voor Lijnders in Champions League: Salzburg weer hard onderuit

1 oktober om 20:38
Laatste update: 1 oktober om 20:46

Pepijn Lijnders is ook in de tweede Champions League-wedstrijd met RB Salzburg aangelopen tegen een zeer pijnlijke nederlaag. De Oostenrijkers, in de voorrondes nog te sterk voor FC Twente, verloren in eigen huis met 0-4 van Stade Brest. Iets ten noorden, in Stuttgart, deelde de plaatselijke VfB de punten met Sparta Praag: 1-1.

RB Salzburg - Stade Brest
Salzburg oogde in de twee wedstrijden tegen Twente fris en fruitig. Daar was op 18 september al weinig van terug te zien. Toen zag de voormalig assistent-trainer van Jürgen Klopp bij Liverpool zijn spelers met 3-0 onderuit gaan bij Sparta Praag. Tegen Brest ging het dinsdagavond, hoewel het begin best goed was, al na 24 minuten spelen mis. Linksbuiten Abdallah Sima opende de score. Het voorwerk van Ludovic Ajorque was oogstrelend.

Na rust liepen de Fransen, waar voormalig AZ-keeper Marco Bizot een basisplaats had, snel uit. Mahdi Camara verdubbelde de score, Sima maakte zijn tweede van de avond en Mathias Pereira Lage bepaalde de eindstand op maar liefst 0-4. De CL-start van Lijnders en co. kan zodoende met recht rampzalig genoemd worden. Op 23 oktober krijgt Salzburg een nieuwe kans. Dan staat het thuisduel met Dinamo Zagreb op het programma. Brest is door de overwinning in ieder geval voor even koploper in het miljardenbal.

VfB Stuttgart - Sparta Praag
Het duel tussen Stuttgart en Sparta Praag was een stuk gelijkwaardiger. De Duitsers, die twee weken terug dichtbij een stunt in Madrid waren, kwamen snel op voorsprong. Enzo Milot scoorde. Nog voor rust kwamen de Tsjechen op gelijke hoogte. En hoe. Kaan Kairinen schoot een vrije trap geweldig tegen de touwen. In het tweede bedrijf werd er niet meer gescoord.