Van der Gijp hoopt op ommekeer bij Memphis

Van der Gijp neemt het op voor Memphis: 'Daar kan die jongen niets aan doen'

Vandaag om 11:04

René van der Gijp vindt het schrijnend om te zien dat Memphis Depay niet fit is en niet presteert bij Corinthians. De Nederlander is de best betaalde speler binnen de selectie van de Brazilianen en de analist hoopt dan ook dat de spits zijn ploeg nog ietwat terug kan betalen.

"Laat me wel zeggen, als club moet je altijd een positief en negatief scenario hebben. Een positieve is dat je een goede Memphis krijgt. Het negatieve is wat je nu hebt, dat hij gewoon niet fit is", schetst Van der Gijp over de huidige situatie tussen Corinthians en Memphis. "Dat gaat nog twee, drie maanden duren voor hij wedstrijdfit gemaakt kan worden. Als het al lukt. Nu gaan ze hem maar inbrengen en hij raakt geen knikker."

Toch hoopt Van der Gijp dat Memphis nog iets kan presteren in de komende wedstrijden. Vooral zodat hij het vertrouwen van de clubleiding nog enigszins terug kan betalen. "Dan zit je bijna te hopen dat hij donderdag in de halve finale tegen een bal aanloopt. Dan kan hij die mensen tenminste iets geven. Hij kan ze nu niks geven. Hij is gewoon niet fit. Daar kan die jongen helemaal niets aan doen."

Van der Gijp heeft zelf ook ervaring met het niet wedstrijdfit zijn en weet dan ook hoe lastig het is. "Als je niet fit bent en het zijn kleine partijtjes dan gaat het nog wel. Vier tegen vier en zes tegen zes, op die kleine stukjes. Maar als je dat grote veld moet bestrijken en je bent niet fit, dan lukt het gewoon niet. Eigenlijk hebben ze een verwachtingspatroon wat hij niet kan waarmaken."