Ongeloof bij PSV na zuur gelijkspel

Ongeloof bij PSV na zuur gelijkspel tegen Sporting Portugal

1 oktober om 22:53

PSV heeft zichzelf dinsdag in de vingers gesneden in het Champions League-duel met Sporting Portugal. De Eindhovenaren speelden ijzersterk, kregen grote kansen, maar stapten uiteindelijk met een 1-1 gelijkspel van het veld.

De harde nederlaag tegen Juventus viel PSV rauw op het dak, maar tegen Sporting Portugal toonde de ploeg van Peter Bosz een totaal ander gezicht. Met Ismael Saibari als vervanger van de geblesseerde Noa Lang en Rick Karsdorp en Noa Lang nog op de bank, werd de Portugese kampioen al snel bij de keel gegrepen. Guus Til en Malik Tillman deelden de eerste speldenprikjes uit, voordat het alsnog raak was.

Na een kwartier onderschepte Jerdy Schouten een zwakke pass van Zeno Debast en de PSV-controleur haalde fantastisch uit vanaf 25 meter. Gesteund door die voorsprong had de thuisploeg de overhand tegen Sporting. Topspits Viktor Gyökeres zat bovendien stevig in de tang bij Ryan Flamingo, die zijn visitekaartje afgaf op het allerhoogste podium. Tillman kreeg een goede mogelijkheid, maar hij speelde sportief de bal over de zijlijn vanwege een blessure van Ousmane Diomande.

PSV kwam in de eerste helft uitstekend voor de dag, maar na de pauze hing een tweede treffer echt in de lucht. Saibari en Til kregen direct grote kansen, maar hadden het vizier niet op scherp. Ook Luuk de Jong had geen geluk. Hij nam de bal met een magistrale aanname mee, maar schoot vervolgens naast. Met invallers Lang en Karsdorp wilde Bosz alsnog een tweede treffer forceren, alleen liep het anders.

Hoewel de Portugese bezoekers weinig te vertellen hadden, kwamen ze er plots een paar keer uit. Quaresma was héél dicht bij de gelijkmaker. Hij gleed oog-in-oog met Walter Benítez echter uit. PSV liet aan de andere kant ook keer op keer na om het duel in het slot te gooien ondanks mogelijkheden voor Lang, Til en Bakayoko. Tot ongeloof van het Philips Stadion ging het daardoor tien minuten voor tijd toch mis. Invaller Daniel Bragança werkte op fraaie wijze de gelijkmaker binnen.

Het spel golfde zelfs in de slotfase nog op en neer en in blessuretijd voorkwam Benítez zelfs de 1-2. PSV had zodoende lang zicht op een fraaie zege, maar deed zich veel te kort met een punt.