CL-wedstrijdverslagen

De Jong terug bij winnend Barça, Arsenal verslaat PSG, Dortmund vernedert Celtic

1 oktober om 22:55

Frenkie de Jong heeft dinsdagavond zijn rentree gemaakt bij FC Barcelona, dat thuis simpel won van Young Boys. Succes was er ook voor Arsenal, dat Paris Saint-Germain met 2-0 versloeg. De meeste doelpunten vielen er in Duitsland, waar Borussia Dortmund gehakt maakte van Celtic.

Borussia Dortmund - Celtic
De meest doelpuntrijke van dinsdagavond vond plaats in Duitsland, waar Dortmund slechts zeven minuten nog had om op voorsprong te komen. Emre Can scoorde vanaf elf meter. Daarna ging het los. Celtic maakte vier minuten later gelijk, waarna Karim Adeyemi binnen elf minuten voor een nieuwe Dortmund-voorsprong zorgde. Het toptalent scoorde voor rust nog twee keer, en maakte daarmee zijn hattrick compleet. Spits Serhou Guirassy zorgde voor rust zelfs voor de 5-1. In het tweede bedrijf namen de Duitsers wat gas terug. Wel kwam het via Guirassy nog en opnieuw Adeyemi nog twee keer tot scoren.

Slovan Bratislava - Manchester City
City had vanaf moment één werkelijk niets te duchten van het Slowaakse Slovan Bratislava, dat al na acht minuten spelen op achterstand kwam. Ilkay Gündogan volleerde raak. Toen Phil Foden de score na een kwartier verdubbelde, was het eigenlijk al klaar. Na rust maakt Erling Haaland zijn eerste CL-goal van dit seizoen. Het slotakkoord was van James McAtee, die de de avond voor de ploeg van voormalig Vitesse-verdediger Guram Kashia daarmee nog iets pijnlijker maakte.

Bayer Leverkusen - AC Milan
Waar Leverkusen twee weken terug Feyenoord op de pijnbank legde, had de Duitse club het tegen AC Milan veel moeilijker. Het duurde 51 minuten voordat de ploeg van trainer Xabi Alonso, die sterker voor de dag kwam dan de Italianen, op voorsprong kwam. Spits Victor Boniface scoorde. Het lukte Tijjani Reijnders en co. vervolgens niet meer om gelijk te maken. Het is voor Milan alweer de tweede nederlaag dit CL-seizoen.

FC Barcelona - Young Boys
Met de van zijn enkelblessure herstelde Frenkie de Jong begon FC Barcelona flitsend aan het treffen met Young Boys. Robert Lewandowski had slechts acht minuten nodig om het net te vinden. Collega-aanvaller Raphinha volgde het voorbeeld van de Pool door een klein halfuur later het net te vinden. Iñigo Martínez en wederom Lewandowski tilden de score uiteindelijk naar 5-0. Het meest noemenswaardige moment van de tweede helft was echter geen goal, maar de rentree van De Jong. Hij maakte zijn eerste minuten na zijn wegvallen in april van dit jaar.

Internazionale - Rode Ster Belgrado
Ook in Milaan was het dinsdagavond de groten tegen de kleintjes. Na een werkelijk weergaloze vrije trap van Hakan Calhanoglu duurde het even voordat Inter gehakt maakte van Rode Ster, maar na een uur spelen ging het dan toch los. Marko Arnoutovic, Lautaro Martinez en Mehhdri Taremi deden de Serven nog drie keer pijn: 4-0.

Arsenal - Paris Saint-Germain
Arsenal wist wat het te doen stond na de 0-0 bij Atalanta Bergamo: winnen van PSG. Daarin slaagde de Engelse topclub al voor rust in. Kai Havertz en Bukayo Saka maakten de 1-0 én de 2-0. Na rust kwamen de Fransen, die in Londen wel de dominantere ploeg waren, niet meer tot een aansluitingstreffer.