Benni McCarthy deelt messteekje uit aan Erik ten Hag

Ten Hag krijgt trap na van vertrokken assistent: 'Hij ontbeert een stukje passie'

1 oktober om 20:17

Benni McCarthy heeft en plein public een sneer uitgedeeld aan Erik ten Hag. Dat is opmerkelijk, want de Zuid-Afrikaan was tot voor kort nog assistent van de Nederlander bij Manchester United. Volgens McCarthy ontbeert het zijn oud-collega aan 'passie'. 

Toen Ten Hag in de zomer van 2022 aan de slag ging bij United, koos hij voor McCarthy als één van zijn rechterhanden. Na twee wisselvallige seizoenen vertrok de oud-speler van Ajax, die momenteel niet bij een club werkt. "Het ontbreekt bij hem aan een beetje vuur, passie", vertelt hij aan het Portugese medium ZEROZERO.

"In het moderne voetbal willen spelers een stukje meer passie zien van hun trainer", legt hij uit. "Ze hebben het gevoel nodig dat hun coach naast hun staat, en bereid is om aan hun zijde mee te strijden." 

McCarthy was niet alleen maar negatief over Ten Hag. "Op tactisch vlak heb ik het gevoel dat Erik aan de top staat. Maar hij ontbeert dat stukje vuur en passie, dat is waarin wij van elkaar verschillen."

Aan twee spelers in het bijzonder koestert McCarthy warme herinneringen: Bruno Fernandes en Diogo Dalot. Als iedereen dezelfde mentaliteit had als dat duo, waren de sportieve resultaten beter geweest, denkt de Zuid-Afrikaan. "Als sommigen zouden hebben wat zij hebben, was het makkelijker geweest om goede resultaten te boeken. Zij trainden altijd met een geweldige concentratie. Ze gaven altijd alles. Sommige spelers deden dat niet."