'Manchester United denkt aan Van Nistelrooij bij ontslag Ten Hag'

'Manchester United denkt aan Van Nistelrooij als mogelijke opvolger Ten Hag'

Vandaag om 18:31

Aan de orde is het nog niet, maar het is niet uitgesloten dat Ruud van Nistelrooij binnen afzienbare tijd Erik ten Hag vervangt als manager van Manchester United. In de Engelse pers wordt de huidige assistent-trainer een 'realistische optie' genoemd, mocht Ten Hag ontslagen worden.

Na de kansloze thuisnederlaag tegen Tottenham Hotspur, waardoor United zichzelf terugvindt op de dertiende plek in de Premier League, is de druk op Ten Hag immens geworden. Goede resultaten tegen FC Porto (donderdag) en Aston Villa (zondag) zijn dan ook een must voor de United-manager. Als hij het lek niet boven weet te krijgen, is het mogelijk snel einde verhaal voor Ten Hag.

In Engeland wordt daarom al druk gespeculeerd over kandidaat-opvolgers. Gareth Southgate en Graham Potter staan hoog bij de bookmakers, maar The Times noemt de naam van Van Nistelrooij. De clubleiding zou overwegen om de voormalige topspits te 'promoveren' als Ten Hag het tij niet weet te keren. Van Nistelrooij keerde afgelopen zomer als assistent-trainer terug op Old Trafford, waar hij tussen 2001 en 2006 liefst 150 goals voor United maakte.

Dat Van Nistelrooij ervaring heeft als hoofdtrainer - hij stond bijna een jaar voor de groep bij PSV - is belangrijk voor het United-bestuur. Datzelfde geldt overigens voor René Hake. De huidige rechterhand van Ten Hag kwam over van Go Ahead Eagles, maar zou niet worden gezien als een serieuze kandidaat om Ten Hag op te volgen, al dan niet voor de korte termijn.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente en meer! (ft. Rens van Eijden)