Girona-coach: 'Feyenoord goed tegen Leverkusen'

Girona-coach is op zijn hoede voor Feyenoord: 'Hij is speler die voortouw neemt'

Vandaag om 17:38

Hoewel Feyenoord niet in beste vorm steekt, weigert Girona-trainer Michel de Rotterdammers te onderschatten. Hij vindt dat de resultaten van Feyenoord een vertekend beeld geven van de werkelijkheid.

"Ik heb ze zien spelen tegen NEC, zeventig procent balbezit. Ik heb ze gezien tegen Bayer Leverkusen en toen waren ze echt veel beter dan de uitslag doet vermoeden. Bayer strafte iedere fout af, zodat het snel 0-3 stond, maar Feyenoord speelde gewoon goed", wordt Michel geciteerd door Voetbal International, daags voor de ontmoeting in het Estadi Montilivi.

Míchel ziet wel dat Feyenoord iets anders speelt. "Dat komt door de blessure van Santiago Gimenez. Nu spelen ze met Ayase Ueda, die wat anders toevoegt aan hun spel, al blijft het onveranderd dat ze dominant willen zijn. Ik vind Feyenoord sterk aan de bal met een speler zoals Quinten Timber die het voortouw neemt. Onze opdracht is duidelijk. Wij zullen zelf dominant aan de bal moeten zijn, om Feyenoord niet in hun kracht te laten komen."

Girona kan daarbij niet beschikken over Daley Blind, die een belangrijke schakel was in de succesploeg van vorig jaar. "Dankzij hem waren we vorig seizoen in staat echt een hoog niveau te halen tijdens de wedstrijden", aldus Michel. "Bovendien heeft Daley de weg geëffend voor de ander Nederlanders, die allemaal van een hoog niveau zijn en zodoende helpen onze club verder te ontwikkelen."