Zorgen om Frans nationale elftal

Zorgen om Frankrijk: 'Spelers raken gefrustreerd door keuzes van Deschamps'

Vandaag om 16:45
Laatste update: om 16:49

Emmanuel Petit luidt de noodklok over het Franse nationale elftal. Volgens de voormalig ploeggenoot van Didier Deschamps, de bondscoach van Frankrijk, is het hoog tijd dat Deschamps voor een andere aanpak gaat kiezen na het teleurstellende EK in Duitsland.

Maandag kwam Antoine Griezmann met het opvallende nieuws dat hij stopte als international na 137 interlands. Petit denkt dat het te maken heeft met het feit dat Deschamps Kylian Mbappé zijn aanvoerder maakte ten koste van Griezmann. Bovendien was de aanvaller van Atlético Madrid niet langer onomstreden in het Franse elftal. "De afgelopen tien jaar waren Griezmann en Mbappé de eerste namen die Deschamps op papier zette, maar dat was de afgelopen maanden niet langer het geval. We hebben allemaal kunnen zien dat er geen optimaal vertrouwen tussen hen was en ook geen goede communicatie, dus ik ben helemaal niet verrast", zegt Petit bij Get Football News France.

"Hij heeft altijd gezegd dat het belangrijker is in het voetbal om geen goals tegen te krijgen, voordat je er zelf eentje probeert te maken. Dat hebben we nu jarenlang gezien", vervolgt Petit. "Ik denk dat veel mensen daar gefrustreerd over zijn, en ook een aantal spelers. Dus ik weet niet wat hij gaat doen nu Griezmann er niet meer bij is, misschien maakt hij het team wel nóg meer verdedigend." Petit zou liever een aanvallend ingesteld Frankrijk zien. "Ik denk dat hij geen keus meer heeft, Didier moet zich als trainer echt verbeteren met de kwaliteiten die het elftal heeft."