'Deschamps schuift flink tegen Rode Duivels, geen Mbappé'

Deschamps grijpt in bij Frankrijk: 'Verdediging overhoop, geen Mbappé'

8 september om 23:09
Laatste update: 9 september om 00:09

FrankrijkVoorafgaand aan de interland tegen België zit er bij Frankrijk druk op de ketel. Na de 1-3-nederlaag tegen Italië staan de Fransen al min of meer met de rug tegen de muur in de Nations League. Bondscoach Didier Deschamps zou zijn ploeg flink wijzigen.

Frankrijk maakte op het EK al geen bijster sterke indruk, al schakelde het België nog wel uit in de achtste finales. In het eerste duel sinds dat toernooi ging het opnieuw grondig mis. De Fransen kwamen tegen La Squadra al binnen een halve minuut op voorsprong, maar kregen er uiteindelijk nog drie om de oren. Defensief oogden Les Bleus niet stabiel.

Dat zou Deschamps ook hebben ingezien. Volgens L'Equipe zou van het verdedigende kwartet van afgelopen vrijdag enkel William Saliba ook in actie komen tegen de Belgen. Flanken Jonathan Clauss en Théo Hernandez moeten plaats ruimen ten faveure van Jules Koundé en Lucas Digne. Die laatste staat voor zijn eerste interland sinds 2022. De herstelde Dayot Upamecano lijkt ook op een basisplaats te kunnen rekenen, naast Saliba.

Ook Kylian Mbappé zou naar de bank verhuizen. De superster kreeg veel kritiek na zijn optreden tegen Italië. Randal Kolo Muani zal hem aflossen. Debutant Michael Olise mag naar verluidt blijven staan, in de rug van diepe spits Marcus Thuram.

De opstelling van Frankrijk volgens L'Equipe: Maignan; Koundé, Saliba, Upamecano, Digne; Fofana, Koné, Olise; Dembélé, Kolo Muani, M. Thuram.