De Ligt krijgt er flink van langs van Carragher

De Ligt krijgt er weer flink van langs: 'Dit vat Manchester United samen'

Vandaag om 11:27
Laatste update: om 11:40

Matthijs de Ligt wordt hard aangepakt door Jamie Carragher. De voormalig Liverpool-verdediger is totaal niet onder de indruk van de Nederlander.

"Ik zie dit vaker bij De Ligt en ook bij andere centrale verdedigers", begint Carragher zijn analyse over De Ligt bij Sky Sports. "Ik begrijp niet waarom hij geen steun biedt en de ruimte verdedigt. Dit zie ik zo vaak. In deze situatie heeft hij niets te maken met de spits achter hem; die is voor Lisandro Martínez. Dan kan De Ligt gewoon de rugdekking geven", vertelt de Engelsman over de 0-1 van Tottenham Hotspur.

"Natuurlijk was het een briljante versnelling, echt geweldig", gaat de analist verder over de assist van Micky van de Ven. "Maar die rush maakt hij omdat die ruimte er ligt. De back doet het ook niet goed, maar ik vind De Ligt hier belangrijker. Dit vat Manchester United samen. Druk zetten maar altijd te laat komen."

"In elke situatie in de eerste helft, met twee grote kansen en een doelpunt, staat De Ligt telkens helemaal verkeerd gepositioneerd. En hij is een speler die voor veel geld is aangetrokken. Die fouten moet hij vervolgens compenseren door overtredingen te maken, wat hem gele en rode kaarten kan opleveren", aldus Carragher.

Manchester United ging zondagmiddag in eigen huis met 0-3 onderuit tegen Tottenham Hotspur. De druk op manager Erik ten Hag neemt opnieuw enorm toe na deze nederlaag.