Ongeloof na nederlaag van Ten Hag en Manchester United

Ongeloof na United-vernedering: 'Type prestatie waar manager ontslagen voor wordt'

Vandaag om 20:25

Erik ten Hag moet vrezen voor zijn baan als manager van Manchester United. Die conclusie trekken diverse Engelse analisten na de ontluisterende 0-3 thuisnederlaag tegen Tottenham Hotspur. 

Gary Neville wist haast niet wat hij zag. "Het was één van de slechtste prestaties die ik ooit heb gezien onder Ten Hag. En dat zegt wat. Het was écht slecht", oordeelt het clubicoon en analist van Sky Sports. De voormalig verdediger vindt niet dat United de rode kaart van Bruno Fernandes mag gebruiken ter verdediging. "Dat was niet het verhaal van de eerste helft: dat was de allerslechtste prestatie in tijden. Het was een verschrikkelijke prestatie wat geleverde inspanning en geleverd niveau betreft."

Ook Ashley Young, die eveneens een verleden heeft op Old Trafford, is zeer kritisch. "Het was onsamenhangend. Er stonden individuen op het veld. Er was geen team. Alles was slecht, van begin tot eind. Spurs had zoveel kansen." 

Chris Sutton, jarenlang spits in de Premier League, vat het pijnlijke verlies van Ten Hag samen. "Dit is het soort prestatie waarvoor de manager ontslagen wordt." Henry Winter, gerespecteerd Engels journalist, doet er nog een schepje bovenop. 'Ik heb hier de afgelopen 35 jaar behoorlijk wat slechte prestaties gezien van United, maar dit was een van de ergste. Gebrek aan ruggengraat, organisatie, geloof, discipline, leiderschap, ideeën. Alleen Garnacho en Onana kunnen het veld met opgeheven hoofd verlaten. Voor de rest, om je voor te schamen', zo tekent hij op op X.