Potter over United en Ten Hag

Ten Hag-job op losse schroeven: 'Ik sta open voor alles, eerlijk gezegd'

Vandaag om 08:48

Graham Potter snapt de kritiek aan het adres van Erik ten Hag. De voormalig manager van onder meer Chelsea, die in het recente verleden al met Manchester United sprak, weet niet of de Nederlander de boel aan de praat krijgt op Old Trafford.

De druk op Ten Hag is gigantisch, na een 1-1 remise tegen FC Twente en een 0-3 nederlaag tegen Tottenham Hotspur. "Onmogelijk is niets, maar deze banen zijn moeilijk. Dat is de realiteit van het leven in de top van de Premier League. Als je een club als Manchester United leidt, dan moet je in de topzes staan. Doe je dat niet? Dan zal er altijd kritiek zijn", zegt Potter bij Sky Sports.

Als het slecht gaat, ligt de schuld bij de manager, weet Potter uit ervaring. "Daar teken je voor, als je naar zo'n club gaat. Erik zal hetzelfde zeggen. Als je bij Manchester United niet wint, niet goed speelt en verliest, krijg je kritiek. Hij weet wat hij kan verwachten."

Potter, die ook concreet in beeld was bij Ajax, bevestigt gesprekken te hebben gevoerd met United. Wanneer dat was, laat hij in het midden. "Voor het respect van iedereen is het het beste dat ik het privé houd", zegt de Engelsman, die ervoor openstaat om bij The Mancunians aan de slag te gaan. "Ik sta open voor alles, om eerlijk te zijn", stelt hij. "Ik heb de afgelopen twaalf jaar een fantastische reis doorgemaakt, van het vierde niveau in Zweden tot de laatste acht van de Champions League met Chelsea. De komende twaalf jaar wil ik in dezelfde positie terechtkomen. Teams ontwikkelen, spelers beter maken en presteren."