Van Basten kraakt United en Ten Hag

Van Basten maakt United en Ten Hag met grond gelijk: 'Het is idioot'

Vandaag om 07:25

Marco van Basten heeft geen goed woord over voor het Manchester United onder manager Erik ten Hag. San Marco zag de Engelse topclub afgelopen weekend worstelen tegen Tottenham Hotspur (0-3), nadat er midweeks gelijkgespeeld werd tegen FC Twente (1-1).

"Ik zag een nieuwe speler, Ugarte, of zoiets", begint Van Basten zijn relaas bij Rondo op Ziggo Sport. "Vijftig miljoen euro! Dan denk ik: hoe kan die er nou weer bijlopen? Zo heeft hij (Ten Hag, red.) er nog zes of zeven. Het is idioot wat voor geld hij heeft uitgegeven aan spelers die niet goed zijn."

Van Basten vindt onder meer de defensie van United ondermaats. "Gewoon geen toppers", stelt hij. "Rashford? Die raakt geen pepernoot meer. Fernandes is een goede speler, Onana is een aardige keeper. Voor de rest zijn er geen jongens over wie je zegt: dat zijn nou sterkhouders."

Casemiro valt volgens de voormalig topspits niet in die categorie. "Die is passé. Noem elke naam maar op... Die rechtsbuiten, Garnacho, is een aardige speler. Maar geen dragende speler. Er zijn geen spelers aan wie anderen zich kunnen vastklampen."