Amorim over St. Juste bij Sporting CP

'Bovengemiddeld talent' St. Juste mee naar PSV: 'Willen hem belonen'

30 september om 22:46

Jeremiah St. Juste stapt dinsdagavond met de selectie van Sporting CP in het vliegtuig richting Nederland. De 27-jarige verdediger is al een tijdje uit de roulatie met een spierblessure, trainer Rúben Amorim laat hem als blijk van waardering wel aansluiten voor het duel met PSV in de Champions League.

"Helaas, hij is niet beschikbaar", zegt Amorim op de voorbeschouwende persconferentie. Dit seizoen kwam St. Juste nog niet in actie. "Hij is wel meegekomen, zodat hij met het team mee kan trainen. Hij is zijn revalidatie af aan het ronden en zo wilden we hem belonen." Amorim is positief over de oud-verdediger van sc Heerenveen, Feyenoord en FSV Mainz 05. "We gaan morgen een wedstrijd spelen en de dag erna hier trainen. Ik wil St. Juste daar dan bij hebben."

"Ik wilde hem niet achterlaten in Lissabon, terwijl we in zijn land spelen. We willen dat hij zich betrokken voelt", aldus de oefenmeester, die gelooft in de kwaliteiten van St. Juste. "Hij is een speler met bovengemiddeld talent. Ik hoop dat ik hem er snel bij heb."

Voor Amorim wordt het een weerzien met Peter Bosz, die hij in 2021 al eens eerder trof, toen in een oefenduel. Bosz stond destijds aan het roer bij Olympique Lyon. "Wat ik toen heb geleerd, is dat Bosz altijd vooruit denkt. En zijn ploegen spelen ook zo. Daarom verwacht ik dat morgen ook: twee aanvallende teams op het veld, die andere culturen vertegenwoordigen, maar met dezelfde opvatting op dit podium zijn gekomen."