Perez over Karsdorp bij PSV

Perez kritisch na PSV-zege in Tilburg: 'Zoveel foute keuzes, niet normaal'

Vandaag om 19:40

Er moet nog het nodige gebeuren, voor PSV over een volledig fitte Rick Karsdorp kan beschikken. Dat stelt Kenneth Perez, die de van AS Roma overgekomen vleugelverdediger vond tegenvallen tegen Willem II.

Karsdorp viel na rust in tegen Willem II (0-2). "Ze moeten Karsdorp heel snel fit krijgen", meent Perez bij Voetbalpraat op ESPN. Mauro Júnior stond in Tilburg in de basis op rechtsback. "Een linksbenige rechtsback... Of je nu Mauro of Matteo Dams daar neerzet, het werkt gewoon niet. In je opbouw, het versnellen van het spel..."

Perez krijgt de vraag of hij te spreken was over het optreden van Karsdorp, die aangever was bij de 0-2 van Ricardo Pepi. "Nee, man. Echt niet", countert de analist. "Omdat die een assist geeft, heeft hij goed gespeeld? Hij maakte zoveel foute keuzes, niet normaal. Karsdorp moet nog zoveel fitter worden."

Vorige week tegen Fortuna Sittard maakte Karsdorp voor het eerst zijn opwachting in het shirt van PSV. Tegen Willem II deed hij een hele helft mee. Dinsdag tegen Sporting CP komt Karsdorp mogelijk vanaf de aftrap in actie.