Van de Kerkhof over Lang en PSV

Van de Kerkhof: 'Dat geklaag... Dan denk ik: menneke, ga toch voetballen!'

Vandaag om 19:10

Willy en René van de Kerkhof zijn afgelopen weekend tegen Willem II (0-2) niet vermaakt door PSV. De coryfeeën zijn vooral verbaasd door Noa Lang.

PSV heeft na zeven wedstrijden de volle buit in de Eredivisie, toch kan het spel de broers niet bekoren. "Het is allemaal heel matig, maar dat is blijkbaar in de Eredivisie goed genoeg om alles te winnen", zegt Willy in de podcast van Omroep Brabant. "Voor rust was het in Tilburg ook helemaal niks en ze hadden ook nog achter kunnen komen. Na rust scoort Pepi, toen was het wel klaar", vult René aan.

Lang kwam in de tweede helft tegen Willem II binnen de lijnen en had een belangrijke rol bij de tweede goal van Pepi. "Maar ik begrijp niet zo goed waar die mee bezig is", stelt René. "Hij loopt de hele tijd te klagen. Dan denk ik: Menneke, ga gewoon voetballen!"

De wedstrijden volgen zich voor PSV in rap tempo op. Dinsdag wacht een ontmoeting met Sporting CP in de Champions League. De broers verwachten een loodzware wedstrijd voor de ploeg van trainer Peter Bosz. "Maar het zou best eens kunnen dat Sporting PSV wel ligt. Het zijn in elk geval alle twee ploegen die graag willen voetballen", aldus René.