Bram Bakker rectificeert Ihattaren-uitspraken

Bakker over veelbesproken Ihattaren-uitspraak: 'AD heeft mij onjuist geciteerd'

Vandaag om 18:40

Bram Bakker heeft naar aanleiding van zijn breed uitgemeten Mohamed Ihattaren-uitspraken contact opgenomen met De Telegraaf. In gesprek met journalist Mike Verweij liet de oud-psychiater weten verkeerd te zijn geciteerd door het Algemeen Dagblad. 

Bakker is een van de meerdere personen die zich de afgelopen periode heeft ontfermd over Ihattaren, die zijn poging tot een comeback zondagmiddag gestalte gaf door in te vallen bij RKC Waalwijk. Toen bekend werd dat Ihattaren aan de slag ging bij RKC, legde Bakker een interview af met het AD. "Niemand weet hoe dit afloopt, maar we hebben het over iemand met exceptioneel veel talent. Zó veel dat hij over een half jaar weer in Oranje kan staan", liet hij zich optekenen. 

Nu komt de voormalig psychiater daar op terug. "Ik kreeg een appje van Bram Bakker", aldus Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. "Bram wilde wat rechtzetten: ten eerste dat hij al drie jaar geen psychiater meer is. En hij schreef: 'Ik heb nooit gezegd dat hij maart volgend jaar in Oranje speelt. Het AD heeft mij onjuist geciteerd. De foute kop deed de rest.'"

Vervolgens legt Verweij uit hoe Bakker zijn boodschap wél over had moeten komen. "Bram zegt: 'Vanuit mentaal perspectief zou Mo volgend jaar maart in het Nederlands elftal kunnen spelen, maar van de tactisch-technische kant van het voetbal heb ik helemaal geen verstand. Mo en zijn carrière zijn er ook helemaal niet bij gebaat.'"

Verweij heeft twijfels
Verweij lijkt niet helemaal overtuigd van Bakker en diens rectificatie. "Ik ben er niet bij geweest, en misschien is het gesprek door het AD wel opgenomen, maar mijn ervaring is dat mensen soms iets roepen in een interview en dan de impact ervan zien, en daar dan weer op reageren."