AZ presenteert zwarte jaarcijfers

AZ presenteert zwarte jaarcijfers: Alkmaarders noteren flinke miljoenenwinst

Vandaag om 17:52

AZ heeft maandagmiddag de jaarrekening van het afgelopen seizoen gepubliceerd. De Alkmaarders boekten een nettowinst van 12,6 miljoen euro, zo is te lezen. 

De cijfers van AZ zijn, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Ajax, behoorlijk rooskleurig. In het seizoen 2022/23 boekte de ploeg van trainer Maarten Martens een winst van 1,4 miljoen euro. Die flinke stijging is direct te herleiden naar een aantal uitgaande transfers. Zo werden onder anderen Tijjani Reijnders, Sam Beukema, Milos Kerkez en Jesper Karlsson voor veel geld verkocht. 

Het eigen vermogen van AZ groeit daarmee tot 71,9 miljoen euro. De Alkmaarders verwachten over een jaar opnieuw zwarte cijfers te kunnen presenteren. Dat heeft te maken met de plaatsing voor de hoofdfase van de Europa League, en een aantal recent gerealiseerde uitgaande transfers.

De verkopen van Vangelis Pavlidis en Yukinari Sugawara, die voor 18 miljoen euro en 7 miljoen euro naar respectievelijk Benfica en Southampton vertrokken, worden immers pas meegenomen in het volgende boekjaar.