Vierde man van PSV - Sporting geschorst na doodsbedreiging

'UEFA wijzigt vierde man bij PSV - Sporting na doodsbedreiging richting speler'

Vandaag om 16:16

De scheidsrechter die dinsdagavond tijdens PSV - Sporting Portugal aanvankelijk zou fungeren als vierde man, is aangeklaagd wegens het uiten van een doodsbedreiging aan het adres van een speler. Dat meldt het Italiaanse Corriere dello Sport. Het gaat om de 43-jarige Fabio Maresca. 

Maresca, die zowel in de Serie A als Serie B zijn wedstrijden fluit, moest afgelopen vrijdag de wedstrijd tussen Kuwait SC en Al Arabi in goede banen leiden. Tijdens de wedstrijd zou zich het opmerkelijke incident hebben voltrokken. Maresca bedreigde een speler van Al Arabi met de dood. Om welke speler het gaat is niet duidelijk. De inhoud van de boodschap is ook onbekend. 

Duidelijk is wel dat een lid van het bestuur van Al Arabi kort na het duel besloten heeft om Maresca officieel aan te klagen vanwege de bedreiging. De UEFA heeft daar gehoor aan gegeven, want de Italiaanse arbiter is van de lijst geschrapt voor het Champions League-duel tussen PSV en Sporting. Zijn taken worden in Eindhoven overgenomen door Daniele Doveri. 

De wedstrijd tussen PSV en Sporting, momenteel koploper in Portugal, begint dinsdagavond om 21.00 uur. De Eindhovenaren zullen zich willen revancheren na speelronde één, waarin het vrij kansloos onderuit ging bij Juventus (3-1).