Janssen, Afellay en Van Polen gaat in op situatie bij Feyenoord

Afellay wijst verbeterpunt aan voor Feyenoord: 'Daar schort het enorm aan'

Vandaag om 12:35

Ibrahim Afellay vindt dat ze bij Feyenoord 'resultaatvoetbal' moeten gaan spelen om tot goede resultaten te komen. De Rotterdammers zijn onder Brian Priske moeizaam begonnen aan het nieuwe seizoen en de oud-voetballer ziet een belangrijk verbeterpunt voor de ploeg van Priske: de intensiteit op het veld.

In Studio Voetbal worden eerst de uitspraken van Brian Priske besproken. De Deen vertelde dat Feyenoord zich op dit moment niet focust op het kampioenschap. "Ik vind het wel reëel", reageert Theo Janssen. "Als je kijkt welke spelers er zijn vertrokken met Geertruida, Wieffer en Hartman die geblesseerd is. Ze missen zoveel kwaliteit, dat het niet eerlijk is om te zeggen tegen deze trainer: je moet kampioen worden. Zeker niet, omdat je weet dat PSV het elftal redelijk intact heeft gehouden. Zij hebben nog zoveel kwaliteiten en dat heeft Feyenoord gewoon niet."

Komende woensdag gaat Feyenoord op bezoek bij Girona in de Champions League. Hoe moeten de Rotterdammers daar een resultaat gaan halen? "Door met een hele gesloten verdediging te spelen", stelt Afellay. "Dit Feyenoord is niet in staat om de tegenstander hun wil op te leggen. Ze zijn voetballend niet zo sterk als voorgaande jaren. Dan moet je gewoon, vooral in Europa, met resultaatvoetbal proberen om een goede score te halen. Feyenoord mag wel echt iets aan de intensiteit doen, want daar schort het enorm aan."