Hoon voor coach Ajax Vrouwen: 'Liever bingoavondje'

Coach Ajax Vrouwen bedolven onder kritiek: 'Echt belachelijk, Spitse wordt gek'

Vandaag om 12:15

Coach Hesterine de Reus van Ajax Vrouwen krijgt een lawine aan kritiek over zich heen door te zeggen dat ze niet wakker ligt van de Champions League-uitschakeling. Ook bij Studio Voetbal is er veel onbegrip over haar standpunt.

De Ajax Vrouwen gingen begin deze maand, in de finale van de kwalificatieronde, met 0-1 onderuit tegen het Italiaanse Fiorentina, dat daarmee een stokje stak voor een nieuw seizoen in de Champions League, het podium waarop de Amsterdammers vorig jaar nog tot de kwartfinale reikte. Dat vond De Reus 'niet zo heel erg zuur'. "Heel stiekem vind ik het persoonlijk ook wel fijn dat we nu gewoon zelf controle hebben over de weekbelasting", zei ze onder meer.

"Je mag dit denken, maar je moet het zeker niet hardop zeggen als je trainer bent van de Ajax Vrouwen", reageert NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg bij Studio Voetbal. "Daarbij denk ik ook niet dat het klopt, omdat je uiteindelijk beter wordt van dit soort wedstrijden. Ajax speelde vorig jaar wedstrijden in de Arena voor dertigduizend mensen. Dat maakt je beter en mist dit team nu."

"Wat er misschien achter zat: moet je niet één of twee aankopen doen om je wel te plaatsen voor de Champions League. Daarvan zegt ze: liever met de jeugd. Alleen zelfs dan moet je er toch met de groep die je hebt alles aan doen om het te halen. En ook niet achteraf zeggen dat het niet zoveel uitmaakt. Je moet er enorm van balen", meent Stekelenburg.

Theo Janssen is uitgesproken. "Ik vind het belachelijk, echt belachelijk. Iedere sportvrouw of sportman wil op het hoogste niveau spelen. Sherida Spitse wordt toch helemaal gek? Die denkt dat ze in de A1 speelt", stelt de voormalig middenvelder. "Zij (De Reus, red.) geeft blijkbaar de voorkeur aan een bingoavondje met haar vriendinnen doordeweeks", lacht Afellay.