Been lovend over Sutalo en Traoré

Been lovend: 'Hij gaat gewoon beter spelen, steeds meer krijg je dat te zien'

Vandaag om 12:08

Mario Been heeft Ajax-spelers Josip Sutalo en Bertrand Traoré opgenomen in zijn Elftal van de Week van De Telegraaf. Laatstgenoemde vertolkte een hoofdrol als invaller met een doelpunt en een assist, terwijl Sutalo de laatste weken een goede indruk maakt bij de Amsterdammers.

"Hij maakte een foutje toen hij een bal miste, maar hij gaat wel gewoon steeds beter spelen", begint Been over Sutalo, die een moeizaam eerste seizoen achter de rug heeft bij Ajax. "Zeker opbouwend maakt hij goede en meer gedurfde keuzes. Vorig seizoen vroeg iedereen zich af hoe hij in hemelsnaam basisspeler in zo’n sterke Kroatische nationale ploeg kon zijn, maar ik vind dat we nu dan ook best mogen stellen dat je dat steeds een beetje meer te zien krijgt."

Ook Traoré wordt door Been opgenomen in zijn Elftal van de Week. De aanvaller kwam als invaller binnen de lijnen tegen RKC Waalwijk (0-2) en wist de ban te breken voor zijn ploeg. "Dat lijkt mij gerechtvaardigd, als je in 25 minuten tijd bij Ajax zoveel invloed op wel of geen drie punten hebt, met een goal en een assist", aldus Been. "Die openingstreffer een kwartier voor tijd was bevrijdend, want ze mochten natuurlijk geen punten laten liggen bij RKC. Bij de assist deed hij precies het juiste. Dan heb je het goed gedaan."