Eredivisie-flops: Ajax, Feyenoord en Twente vertegenwoordigt

Eredivisie-flops: Ajax, Feyenoord en FC Twente leveren spelers

Vandaag om 11:00
Laatste update: om 11:00

De zevende speelronde van de Eredivisie zit er weer op en daarom is het tijd voor de flop-lijst van VoetbalPrimeur. Ajax is ondanks de overwinning op RKC Waawlijk (0-2) met twee spelers hofleverancier en ook Feyenoord en FC Twente leveren een speler aan.

Thomas Beelen (Feyenoord)
De jonge verdediger van de Rotterdammers ging gruwelijk de mist in bij de 1-0 van NEC. Beelen had niet door dat Sontje Hansen in zijn rug liep, verloor de bal en zo kon de aanvaller raak schieten namens de Nijmegenaren.

Jaydon Banel (Ajax)
Francesco Farioli koos ervoor om Betrand Traoré en Mika Godts enige rust te geven na het Europa League-duel met Besiktas (4-0). De vervanger van Godts was Banel, maar indruk maken lukte hem niet. Nadat hij werd gewisseld, ging het wel lopen bij de Amsterdammers. 

Christian Rasmussen (Ajax)
Voor de Deen geldt hetzelfde als voor Banel. Toen de jonge buitenspelers buiten de lijnen waren,, kwam Ajax tot kansen en uiteindelijk tot doelpunten. De invallers Traoré en Godts waren de doelpuntenmakers voor de ploeg van Farioli.

James Lawrence (Almere City)
Almere City zit diep in de degradatiezorgen en hoopte tegen PEC Zwolle de eerste overwinning van het seizoen binnen te slepen. Maar waar het lang 0-0 leek te worden, liep Lawrence de bal erg knullig over de eigen doellijn. Zo hielp de verdediger PEC in het zadel.

Robin Roefs (NEC)
De 21-jarige goalie kwam in de eerste helft nog goed weg met een verkeerde pass. Hij speelde de bal zo in de voeten van Feyenoord-aanvaller Ueda, maar gelukkig voor Roefs nam de Japanner de bal verkeerd aan. In de slotfase verwerkte de doelman de bal niet goed, waardoor Lotomba kon binnen tikken. Zo gaf hij de voorsprong van NEC uit handen.

Sem Steijn (FC Twente)
Na het knappe gelijkspel bij Manchester United (1-1) won FC Twente zeer moeizaam met 1-0 van NAC Breda. Steijn blinkt vaak uit bij De Tukkers, maar was tegen de promovendus onzichtbaar. 

Etienne Vaessen (FC Groningen)
Groningen speelde een zeer teleurstellende wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (0-1 verlies). De ploeg van Dick Lukkien was de mindere. En tot overmaat van ramp liet doelman Vaessen een schot van buiten de zestien los waardoor Oliver Edvardsen de winnende goal binnen kon schieten.