Elftal van de Week speelronde 7

VP's Elftal van de Week: PSV en Utrecht leveren duo, ook redder in nood van Ajax

Vandaag om 10:00

Speelronde 7 zit erop, en dus is het weer tijd voor VP's Elftal van de Week. Daarin is een groot aantal clubs terug te vinden. PSV en FC Utrecht, de nummer één en zeer verrassende twee van de ranglijst, mogen zich gedeeld hofleverancier noemen. Ajax, NAC Breda, PEC Zwolle, NEC, FC Twente, Sparta en Heracles Almelo leveren ieder één spelen. 

Walter Benítez (PSV)
Keepte een uitstekende wedstrijd in Tilburg, waar PSV het niet makkelijk had. De Argentijnse keeper kon na afloop dan ook op lof rekenen van trainer Peter Bosz. "Er waren een paar momenten met buitenspel, Walter zat er heel goed bij", zei hij op de persconferentie. 

Bart van Rooij (FC Twente)
Heeft een droomweek achter de rug. Van Rooij was uit bij Manchester United misschien wel de beste van het veld, en liet ook tegen NAC Breda weer zien waarom de Tukkers hem aangetrokken hebben. Het was zijn strakke pass die door Youri Regeer werd omgezet in een strafschop, waaruit Ricky van Wolfswinkel de bevrijdende 1-0 maakte. 

Teo Quintero (Sparta Rotterdam
Dat Sparta er tegen Fortuna Sittard weer niet in slaagde een thuiswedstrijd te winnen, lag niet aan Quintero. De Spaanse verdediger bezorgde de Rotterdammers al na drie minuten spelen een droomstart, door fraai raak te knikken. Daarnaast won Quintero het leeuwendeel van zijn duels, en was hij ook aan de bal goed.

Terence Kongolo (NAC Breda)
Kongolo is terug op de Nederlandse velden, en is voor NAC direct een aanwinst gebleken. Uit bij FC Twente liet de verdediger, tien jaar terug nog Oranje-international op het WK in Brazilië, zien sturing te geven met zijn ervaring en kwaliteiten. Na een klein uur zat zijn wedstrijd erop. 

Sontje Hansen (NEC)
Te zien is hoe Hansen bereid is om steeds meer arbeid te leveren zonder bal. Aan de bal blijft het een speler die op momenten ontzettend belangrijk kan zijn voor NEC. Zo ook tegen Feyenoord, toen hij Thomas Beelen na ruim een halfuur spelen reglementair van de bal zette, om vervolgens behendig af te ronden. 

Paxten Aaronson (FC Utrecht)
Kwam tegen AZ pas na 45 minuten spelen binnen de lijnen, maar greep zijn kans meteen. De Amerikaanse middenvelder speelde goed, en maakte in de wedstrijd om de tweede plek de hele belangrijke 1-2 voor Utrecht. De manier waarop, door heel strak met rechts af te drukken, was om van te smullen. 

Bryan De Keersmaecker (Heracles Almelo)
Speelde tegen sc Heerenveen opnieuw een hele sterke wedstrijd. De Belg heerste samen met teamgenoot Daniël van Kaam op het middenveld. Het is voor Heracles te hopen dat hij komende winter behouden blijft.

Jamiro Monteiro (PEC Zwolle)
Is na een wereldreis neergestreken in Zwolle, en drukte tegen Almere City meteen zijn stempel. Monteiro zette intens druk, was nauwkeurig aan de bal, won maar liefst tien duels, was de hele tijd in beweging en voetbalde zich telkens uit moeilijke situaties. Ook bij de 1-0 was hij belangrijk, door de bal via Almere-verdediger James Lawrence tegen de touwen te werken. 

Bertrand Traoré (Ajax)
Was broodnodig voor Ajax, dat tot aan zijn wissel aanvallend onmachtig oogde bij RKC Waalwijk. De linkspoot zorgde meteen voor gevaar, nam de 0-1 voor zijn rekening en stelde even later ook nog Mika Godts in staat om te scoren.

Ricardo Pepi (PSV)
Bosz hield Luuk de Jong op de bank, en gaf Pepi de kans tegen Willem ll. Die kans heeft de Amerikaan met beide handen aangegrepen. Kort na rust opende hij de score met een zeer gerichte kopbal, en een kwartier later rondde hij goed af na een vloeiend lopende aanval. Pepi bewees daarmee eens te meer dat PSV een, vooral voor Eredivisie begrippen, ontzettend sterke bank heeft. 

Yoann Cathline (FC Utrecht) 
De Fransman was in Alkmaar wellicht de beste aan de zijde van Utrecht. Zijn optreden zette hij in de 32ste minuut exta luister bij, door de voor de Domstedelingen cruciale 1-1 te maken. Wel werd de bal onderweg nog getoucheerd.