'Slot heeft veel verbloemd, Feyenoord-spelers leken beter'

'Vrees' voor Feyenoord: 'Slot heeft veel verbloemd, spelers leken beter door hem'

Vandaag om 07:22

Marciano Vink en Kenneth Perez zien dat er veel misgaat bij Feyenoord. De ESPN-analisten stellen dat Arne Slot veel heeft verbloemd en dat spelers beter leken dan ze eigenlijk zijn.

De Rotterdammers speelden zaterdag op de valreep met 1-1 gelijk tegen NEC. Vink ziet dat er veel onduidelijkheid is in de ploeg van trainer Brian Priske. "Het is voor de spelers niet echt duidelijk wat er van ze gevraagd wordt", zegt hij bij Dit was het Weekend op ESPN. "In het veld is heel veel miscommunicatie. Ik snap de onderlinge frustratie wel, je wil gewoon een hoger tempo en een hogere intensiteit."

Vink kraakt ook de veldbezetting van Feyenoord. "Het klopt eigenlijk niet. Timber wordt in de weg gelopen door Paixão die aan de binnenkant loopt, terwijl Timber rond de zestien het gevaarlijkst is. Er zijn te veel spelers die niet uit de verf komen, door het systeem of door de communicatie. Ik denk dat je terug moet naar een vierkant op het middenveld. Hoe je het doet, doe je het, maar zorg ervoor dat spelers in hun kracht komen en dat mis ik."

Perez trekt een pijnlijke conclusie voor landgenoot Priske. "Arne Slot heeft de spelers beter laten lijken dan ze zijn. Hij is een unieke trainer. Het zou altijd een lastige klus zijn voor de nieuwe trainer om zo iemand op te volgen. Dan gaan er ook nog spelers weg. Ik denk wel dat dit Feyenoord beter zou presteren onder Slot. Dat betekent niet dat Priske er niks van kan, maar hij moet iemand opvolgen wat heel moeilijk is."

Volgens de Deen moet Feyenoord de landstitel nu al uit het hoofd zetten. "Tweede kun je wel worden, maar het wordt voor alle teams een lastig verhaal om PSV in te halen. Ze zijn niet in beste doen, maar winnen wel vrij makkelijk. Ik zie geen ander team dat zo makkelijk wint. Ik vreesde al wat er nu gebeurt bij Feyenoord. Dat sommige spelers niet zo goed zijn als ze leken en dat Slot veel heeft verbloemd. De twijfel is zo ongelooflijk groot bij dit Feyenoord."