NAC-trainer wederom in het boekje: 'Kan ik niet plaatsen’

Eredivisie-trainer wederom in het boekje: 'Die kan ik absoluut niet plaatsen'

Vandaag om 17:38
Laatste update: om 17:57

NAC-trainer Carl Hoefkens snapt niet dat hij een gele kaart kreeg van scheidsrechter Martin van en Kerkhof. De Belgische oefenmeester was het niet eens met zijn beslissingen en had commentaar op de arbiter tijdens het duel met FC Twente (1-0 winst voor Twente).

"Die kan ik absoluut niet plaatsen", begint Hoefkens over de kaart tegenover ESPN. "Voor mij is het heel moeilijk om dit soort dingen te aanvaarden. Ik wil passioneel coachen en heb absoluut geen problemen met scheidsrechters. Ik wordt nooit persoonlijk. Maar als er direct na één reactie een gele kaart onder je neus wordt geduwd, vind ik dat jammer."

Hij vervolgt: "Dat verandert ook niks met mijn respect naar arbiters, dat is wat anders. Maar het maakt mij een andere coach en dat vind ik jammer."

De oefenmeester was vorige week voor één wedstrijd geschorst na zijn rode kaart in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (1-0). Of hij hierdoor onder een vergrootglas bij de abitrage? "Nee, dat is denk ik niet geval. Ik denk dat doordat ik sprong de kaart kreeg", aldus Hoefkens.