Twente vermaakt niet, maar wint wel nipt van NAC

Twente vermaakt niet, maar wint wel nipt van NAC in eigen huis

Vandaag om 16:22

FC Twente heeft het gelijkspel bij Manchester United een goed vervolg gegeven. Hoewel het spel van De Tukkers niet denderend was, wist het wel met 1-0 te winnen van NAC Breda.

In de eerste helft van het duel gebeurde er vrij weinig. Geen van de ploegen wisten echt te overtuigen, al was Twente af en toe een beetje gevaarlijk. De defensie van NAC hield goed stand, maar kon niet vaak uitbreken. Zo gingen beide teams zonder goals de kleedkamer in.

In de tweede helft kwam de ploeg uit Breda voor het eerst in de buurt van het doel van Lars Unnerstal. NAC-spits Kostorz haalde van afstand uit en de Duitse goalie van Twente grabbelde wat, maar wist de bal uit het doel te houden.

De hoofdtrainer van de Bredanaren, Carl Hoefkens, was het niet eens met de beslissingen van scheidsrechter Martin van en Kerkhof. De arbiter besloot vanwege het commentaar hem een gele kaart te geven.

Na 71 minuten spelen kwam de wedstrijd toch nog iets van los. Nadat het Twente-publiek morrend zat toe te kijken, haalde Kemper een gevaarlijke voorzet van de NAC-lijn. Een paar minuten later maakte Greiml een overtreding in de eigen zestien, waardoor De Tukkers een strafschop kregen. Ricky van Wolfswinkel legde aan, stuurde de doelman naar de verkeerde hoek en tekende zo voor de 1-0.

In de slotfase kwam Twente nog een aantal keer dichtbij een tweede treffer. Maar NAC-keeper Bielica wist meerdere keren knap te redden. De aanval van de Brabanders bleef erg onmachtig en wist niet meer voor een slotoffensief te zorgen.

Door deze overwinning staat de club uit Enschede momenteel derde in de Eredivisie. De promovendus vinden we op de zestiende plek op de ranglijst.