Hoefkens schat FC Twente hoger in dan Feyenoord

Hoefkens schat FC Twente hoog in: 'Misschien wel grotere uitdaging dan Feyenoord'

Vandaag om 15:18

Carl Hoefkens schat FC Twente op dit moment hoger in dan Feyenoord. De trainer van NAC gaf voorafgaand aan het duel in Enschede aan het treffen met de Tukkers als 'de grootste uitdaging' tot nu toe te zien. 

Hoefkens, die vanwege een schorsing vanuit huis moest toekijken hoe NAC vorige week met 2-0 verloor bij Feyenoord, heeft Twente hoog zitten. Ook de Belg zag de ploeg van trainer Joseph Oosting woensdag stunten op Old Trafford tegen Manchester United: 1-1. "Ik heb genoten van die wedstrijd", vertelt hij bij ESPN. 

"Dat een Nederlandse club dit kan brengen tegen Manchester United, daar moet je fier op zijn", vervolgt Hoefkens. "Dat is heel mooi om te zien." De trainer van de promovendus verwacht dan ook dat NAC het heel lastig gaat krijgen tegen Twente. "Op dit moment hebben zij veel vertrouwen en is het sowieso een goede ploeg. Dus op dit moment hierheen komen is geen cadeau, maar het is aan ons om daar een oplossing voor te vinden."

Hoefkens denkt dat het in De Grolsch Veste zelfs nog lastiger wordt om kansen te creëren dan in De Kuip. "Voor mij is FC Twente een heel grote uitdaging, misschien zelfs een grotere uitdaging dan Feyenoord. Of dit de moeilijkste wedstrijd wordt tot nu toe van dit seizoen? Tot nu toe absoluut. Op dit moment is het de beste ploeg waar wij tegen kunnen spelen", besluit de oud-trainer van Club Brugge.