Trainer Ajax Vrouwen vindt mislopen CL 'stiekem' wel fijn

Trainer Ajax Vrouwen laat bom ontploffen met vreemde teksten: 'Reden voor ontslag'

Vandaag om 14:43
Laatste update: om 14:47

Hesterine de Reus heeft zondagmiddag voor behoorlijk wat verbazing gezorgd. De trainer van de Ajax Vrouwen liet voor de camera van ESPN weten het 'stiekem' wel fijn te vinden dat de Amsterdammers er niet in geslaagd zijn om zich te plaatsen voor de hoofdfase van de Champions League. Niet alleen de verslaggever was verbaasd, maar ook op sociale media gaat het los. 

De Ajax Vrouwen gingen begin deze maand, in de finale van de kwalificatieronde, met 0-1 onderuit tegen het Italiaanse Fiorentina, dat daarmee een stokje stak voor een nieuw seizoen in het miljardenbal, het podium waarop Ajax vorig jaar nog tot de kwartfinale reikte. 

"Niet zo heel erg zuur", antwoordt Reus als ESPN-verslaggever Sanne van Dongen vraagt hoe zuur zij mislopen van het prestigieuze toernooi ervaren heeft. "Tuurlijk, op het moment dat je verliest is het altijd vervelend. Je gaat nooit een wedstrijd in om die te verliezen." "De realiteit is natuurlijk ook dat we de nationale competitie belangrijk vinden, dan is dubbel programma met midweekse Champions League wedstrijden wel een enorme extra belasting", vervolgt Reus. "Heel stiekem vind ik het persoonlijk ook wel fijn dat we nu gewoon zelf controle hebben over de weekbelasting."

De uitspraken van Reus doen de wenkbrauwen van Van Dongen fronsen. "Ik vind het persoonlijk wel opvallend als ik dat jou hoor zeggen. Vorig jaar hebben jullie bijna drie keer de Johan Cruijff ArenA uitverkocht. Jullie hadden de wind in de rug. Het was prachtig voor het vrouwenvoetbal, en dan kiezen jullie er nu eigenlijk voor om weer opnieuw te gaan bouwen en het door jullie handen te laten glippen. Zo voelt dat voor mij, snap je dat?"

"Nee, dat snap ik niet", antwoordt Reus. "Nou ja, ik snap het natuurlijk wel een beetje. De Ajax Vrouwen hebben zich op de kaart gezet. Dat heeft de supporters getriggerd. Dit jaar focussen we op de competitie en weer opnieuw bouwen, maar ik denk dat we een hele mooie spelersgroep hebben. Dus ik denk dat we daar elke week hele mooie dingen kunnen laten zien waar supporters voor naar het stadion komen."

Stormvloed aan reacties op X
De verbazing van Van Dongen is nog mild vergeleken met een aantal van de reacties onder het door ESPN geplaatste interview. 'Dit is genoeg reden voor ontslag' en 'hallucinante uitspraak die getuigt van nul komma nul ambitie', zijn twee van de reacties.