Flick verwacht De Jong nét voor krakers terug bij Barça

Flick spreekt over rentree De Jong: 'Kans bestaat dat hij dan is hersteld'

Vandaag om 13:56

FC Barcelona-trainer Hansi Flick is tevreden over het herstel van Frenkie de Jong. De 27-jarige middenvelder zal zondag tegen Villarreal echter nog geen deel uitmaken van de wedstrijdselectie.

De Jong liep zo'n vijf maanden geleden een enkelblessure op in El Clásico tegen Real Madrid. Hij miste daardoor onder meer het EK. Inmiddels is de ex-Ajacied weer gedeeltelijk aangesloten bij de groepstraining. Flick is desondanks voorzichtig met de Nederlander. "Hoewel we acht spelers missen, reken ik nog niet op hem en Gavi", zegt de Duitser op een persconferentie. "We focussen ons liever op de spelers die wel beschikbaar zijn."

"Frenkie herstelt beetje bij beetje, want zijn blessure was niet makkelijk. Hetzelfde geldt voor Gavi", gaat Flick verder. Die laatste stond tien maanden buitenspel met een kruisbandblessure. "Ik ben blij met de kwaliteit die ze laten zien, maar we moeten voorzichtig zijn." De Barça-trainer plaatst wel een stip aan de horizon. "De kans bestaat dat De Jong en Gavi tijdens de volgende interlandperiode zijn hersteld."

De middenvelders zouden daardoor mogelijk hun rentree kunnen maken in het La Liga-duel met Sevilla op 20 oktober. Vervolgens wachten absolute krakers tegen Bayern München (23 oktober) en Real Madrid (27 oktober).

Barcelona gaat zondag eerst op bezoek bij Villarreal. De Catalanen zijn na vijf speelrondes nog foutloos in de Spaanse competitie. Wel werd donderdag met 2-1 verloren bij AS Monaco in de Champions League.